Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/georgchristensen.dk/public_html/plugins/system/gantry/gantry.php on line 406
Om Georg Christensen

georg 2016Mit lystfiskerliv begyndte med Vejle som udgangspunkt ved fjorden og i åen, med ABU's blå Laplandia-stænger, som var det mine eftermiddagsjobs kunne betale. Det ændrede sig, og en Hardy Palakona blev min favoritstang ved Vejle Å og Rhoden Å. Jeg voksede op i Vejle Sportsfiskerforening med Gunnar Lawcock og Poul Erik Junge som mentorer.

Under mit "tålte" ophold på Sjælland var det hovedsageligt kystfiskeriet på de nordsjællandske kyster og bulefiskeriet efter vinterens stortorsk í Øresund, som trak, men der var også ture til Mørrumsåen og Helgeåen i Sverige, og mange ture hjem til det jyske ved ved de vestvendte åer efter regnbue- og bækørreder.

Da familen flyttede tilbage til Jylland, blev jeg medlem af private foreninger ved Gudenåen og Skjern Å, og jeg fik fisket en masse, både fisk og oplevelser. Siden blev jeg skilt, flyttede et par gange og fandt til sidst sammen med sekretæren på mit arbejde.

I Gudenåen og de vestvendte åer var jeg en passioneret fluefisker efter bækørred og stalling, og regnbue ikke at forglemme. Ansager å, Grindsted Å, Fjederholt Å og Holtum Å var favoritterne. Men en sommerdag plaget af stallingtusindbrødre bestilte jeg et kystfluesæt. Mine gamle å-venner rystede overbærende på hovedet - ja, ja, han kommer vel over det. Men det gjorde han ikke, og i dag er åerne gledet i baggrunden. Jeg vadefisker eller fisker fra kajak primært i Vejle Fjord, Lillebælt og på Vestfyn, og finder Æbelø fascinerende.

Min kone døde i 2017, og jeg søgte nye græsgange, fiskemæssigt altså. Derfor flyttede jeg lige efter nytår 2018 til Vridsted ved Karup Å, jeg ville dyrke fiskeriet efter havørred i åen og i Limfjorden, og jeg er glad for at være medlem af LFSO, som er en aktiv forening med mange gode medlemmer, og med en herlig seniorklub, som laver en masse arbejde for foreningen.

Fiskeoplevelserne har jeg prøvet at dele med andre i form af fortællinger, tegninger og malerier, og jeg har i 2003-2015 udgivet en kalender med tegninger og små oplevelser fra mine fisketure, og ikke så meget om fisk. Med øje for det store i det små bruger jeg et tillempet citat “Nogle fisker hele livet uden at opdage, at det egentligt ikke er fiskene, de er ude efter”. En god undskyldning for at jeg måske bare er en middelmådig lystfisker.

Hvis du er medlem af FFFD, kender du mig fra Jydekrogen, min faste klumme i FlueFisker.